Schuldenwijzer is een platform dat mensen met schulden een eenvoudig, beveiligd en online inzicht geeft van de eigen schulden en daarbij horende informatie.
Juridisch nieuws
vordering gedeeltelijk toegewezen. Geen sprake van onverschuldigde betaling doordat vonnis gezag van gewijsde toekomt. Wel sprake van misbruik van bevoegdheid. Kennelijke misslag.
Vordering tot betaling niet-betaalde facturen/abonnementsgelden toegewezen.
Vordering betaling facturen voor medische behandeling. Dat de behandeling gratis zou zijn en dat gedaagde al eigen risico heeft betaald is onvoldoende gemotiveerd. Ook de overige betwistingen en stellingen van gedaagde zijn onvoldoende gemotiveerd. Vordering toegewezen.
Terugbetaling van bedrag dat is geïncasseerd middels executoriaal beslag. Na vonnis hebben partijen een nadere regeling getroffen. Niet eiser maar gedaagde is tekortgeschoten in de nakoming daarvan, zodat de executiemaatregelen niet gerechtvaardigd zijn.
Een chalet is na afloop van de huurovereenkomst niet van de standplaats verwijderd, zowel de huurder van de standplaats als de nieuwe eigenaar van het chalet worden veroordeeld tot ontruiming van de standplaats over te gaan, hoofdelijke veroordeling.
Eiser vordert opheffing van het door gedaagde gelegde beslag op de woning alsmede een verbod voor gedaagde om nadere beslagen te leggen op straffe van verbeurte van een dwangsom. De voorzieningenrechter heft het gelegde (executoriale) beslag op en verbiedt gedaagde nadere beslagen te leggen op straffe van een dwangsom van € 5.000,00 per dag of dagdeel dat in strijd met dit verbod wordt gehandeld met een maximum van € 50.000.
Kort geding. Niet voldaan aan vereisten voor toewijzing geldvordering in kort geding. Vordering opheffen beslag afgewezen.
Onbetaalde premie zorgverzekering. Gedaagde had moeten weten dat de betalingsverplichting voor de zorgverzekering ook na faillissement doorloopt.
Onbetaalde factuur. Gedaagde erkent verschuldigdheid hoofdsom maar is betalingsregeling niet stipt nagekomen. Eiser niet verplicht om een betalingsregeling te treffen. Hoofdsom, wettelijke rente en BIK toegewezen.
De rechtbank Limburg legde prejudiciële vragen over corona en huur neer bij de Hoge Raad:
- Dient de als gevolg van de coronacrisis van overheidswege opgelegde sluiting van de horeca beschouwd te worden als een gebrek in de zin van art. 7:204 lid 2 BW?
- Zo ja, aan de hand van welke criteria moet dan de mate van huurprijsvermindering worden beoordeeld?
- (Of) vormt de beperking in het gebruik van het gehuurde een onvoorziene omstandigheid die tot huurprijsvermindering kan leiden?
- Zo ja, welke omstandigheden van het geval wegen mee bij het bepalen of verdelen van de schade?